BurgundyByGabriel

Riadená ochutnávka 4+4(+2) burgundských vín vybraných francúzskym someliérom Gabrielom Angermaierom

/Tasting panel of burgundy wines hand picked by french sommelier Gabriel Angermaier

 

 

 

Výber pohárov padol na slovenskú firmu Rona, ktorej produkcia sa mimochodom používa v mnohých francúzskych reštauráciách kvôli príjemnému pomeru kvality a ceny.
/The choice of glasses settled up on Slovak brand Rona, quite popular in French restaurants for its good ratio between the price and quality

 

 

 

Príprava - otváranie fliaš, senzorická skúška každého vína pred podávaním…
/Preparation - opening of bottles, tasting of each before serving..

 

 

 

História Burgundska, teória kultivácie a druhy hrozna v regióne, popis apelácií, čítanie vínnych etikiet…, boli témy o ktorých Gabriel hovoril pred samotnou ochutnávkou.
/History of Burgundy, theory of wine cultivation in the region, types of grapes, appelations, reading of labels…, were first few things Gabriel talked about before the actual tasting.

 

 

 

Vinohrady všetkých degustovaných vín boli presne lokalizované na prinesených mapách.
/Each vineyard from which the tasted wines came from was shown on the maps.

 

 

 

 

 

Degustácia bola poňatá interaktívnou formou, na fotografii je zachytená debata medzi vinármi z MarvlaTindo, Frtus winery a someliérom.
/Tasting panel with a lot of interaction, local winemakers MarvlaTindo and Frtus winery discussed things.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bublinky ako posledná vzorka degustácie.
/Fizzy at the end of tasting.

 

 

 

 

 

Po degustácii mal Gabriel ešte "prácu" na degustovaní a zhodnotení troch vín od pána Petrecha zo Château Béla , ktoré sa chystajú byť pustené na trh.
/After the oficcial tasting panel we found some time to check the latest production of 3 wines

 

 

 

 

 

Po víne sme prešli na francúzske pochutiny, toto konkrétne je Saucisson, tamojšia klobáska.
/After the wine snacks - Saucisson - http://en.wikipedia.org/wiki/Saucisson